D.D.E. kommer til Beitostølen for første gang i historien lørdag 13.juni 2019. Samme dag inntar også de lokale bandene Måndag og The Rebels storescenen med unike og eksklusive konserter på Beitostølen Live. Kritikerroste Trond Svendsen & Tuxido åpner festivalen fredag 12. juni.

D.D.E.

2019, det første året i fortsettelsen av DDE. Frode Viken gikk bort i 2018, det er nå verden for alvor går videre. I mer enn en mannsalder har deres tilstedeværelse og nærmest fandenivoldske trangt til å engasjere og underholde brakt dem til små og store steder i hver krik og krok av landet.

De fleste har et forhold til sangene “Det umulige e mulig”, “Vinsjan på kaia”, “Det går likar no”, “E6”, “Det fine vi hadd sammen”, “Rompa mi” eller “Ka e det du vil”. Allemannseie, og det er bare de aller mest kjente av dem! Bandets velfylte låtkatalog er signert Frode Viken, og den har akkompagnert flere generasjoners oppvekst og liv. Glade eller alvorlige stunder, dette er sanger de fleste kan kjenne seg igjen i. Til og med tvileren synger med når anledningen er rett, og allsangen runger fra første til siste tone. Og få norske band har greid å legge nye ord til det norske språket. Roper man et formanende «her bli det liv» ut i en hvilken som helst forsamling, vil som oftest et umiddelbart og rungende «RAI RAI» komme i retur. RAI RAI har blitt en måleenhet på trivsel og glede.

DDE har lange tradisjoner rundt om i vårt landstrakte land, men har faktisk aldri før spilt på Beitostølen. Lørdag 13. juni blir en for historiebøkene!

Trond Svendsen & Tuxedo

Fem år. To LPer. Trond Svendsen & Tuxedo ruller ut i 2020-sesongen for å markere sitt femte år som et av de mest kritikerroste og markante norske bandene innen Americana og rocka country. Med den helt særegne mixen av bredbente heartland rockelåter og mollstemte country noir-låter som bandet er blitt kjent for.
Andreplata "Smalltown stories" har rukket å bli ett år gammel.

Les hva VG skrev om den her.

Bandet tar med seg låtene fra både den og 2017-debuten "Palomino Motel" på turnebussen i år.
I tillegg kommer det til å dukke opp helt nye låter. Bandet er nemlig i gang med å jobbe mot sin tredje plateutgivelse.

Trond Svendsen & Tuxedo er:

Måndag

Lørdag 13.juni blir eneste konsert i Valdres sommeren 2019.

Med en forkjærlighet for norske tekster og gode melodier i bunn bygger Måndag sitt sound med referanser fra pop og rockhistorien. Inspirasjonskilder som Tom Petty, Ryan Adams, WOD, Springsteen og våre egne landsmenn Dumdum Boys. Bandet har eksistert siden 2015 og deres aller første album “Angrepsklar” ble sluppet året etter. Albumet ble godt tatt imot av pressen:

"Lydmessig legger Måndag seg i et landskap som mange vil betegne som Midtvesten eller øst- kysten av USA. Tidlig Bruce Springsteen, Jackson Browne og Wilco er navn som dukker opp (...)” - Plateanmeldelse “Angrepsklar” OA
“Låter nesten litt sånn Tom Petty aktig dette.” - Kveldsåpent P1

Måndag er nå aktuelle med sitt andre album, «Arving». I forkant av innspillingen valgte den opprinnelige vokalisten i bandet, Lars Endre Strand, og gå ut av bandet for å prioritere familie og andre prosjekter. Da innspillingsprosessen begynte ble det til at Lars Isachsen Jemterud tar over mikrofonen, noe som er med på å prege albumet. Bandet ville på ingen måte legge opp og valget av ny vokalist falt seg helt naturlig da Jemterud, som sang to låter på debutalbumet («Beint imot» og «Mann med ljå») og er låtskriver i Måndag, er en tydelig frontfigur med en sterk stemme. Sammen med produsent Alf magne Hillestad har bandet tatt grep for å fornye sitt lydbildet, men samtidig beholde fokus på de gode låtene og ikke minst Måndag sin signatur. Lars Isachsen Jemterud sier dette om det nye albumet:

«Det låter friskere nå men, allikevel Måndag! Det er medlemmene som utgjør signaturen i soundet. Vi har gått videre inn i en mer pop-rock verden der synther får være mer i fokus og rytmeseksjonen spretter mer. Melankolien og et slør av alvor er fortsatt til stede. Vi leker fortsatt i rockeverden, men har også latt oss fange av roligere stemninger som bygger seg opp, lag på lag til en stor eksplosjon mot slutten. Det liker jeg! Låtene er satt opp kronologisk etter tematikk og handling. Det starter med en rastløs sjel i Oslo som endelig flytter hjem og stifter familie. Til slutt tar han et oppgjør med jobb og karrierejag og sitter igjen med det som er viktig. Ganske gøy at det hele ble det noen kaller et konsept.»

Selv om bandet synger på dialekt og har rot i Valdres, har medlemmene forskjellig tilhørighet her på Østlandet. Erik Haugen (trommer) er fra Elverum, Erling Bjurbeck (bass) ble til i Brumunddal, Christopher Stokke (gitar) er Bærumsgutt, Lars Andre Kvistum (keyboard) har sin rot på Toten. Igjen står Vemund Strand Aspeggen og Lars Isachsen Jemterud som er vokst opp noen hundre meter fra hverandre i Valdres.

Bandet og publikumet vokser år for år og man kan med trygghet si at Måndag er i ferd med å etablere seg som en solid enhet som er kommet for å bli.

THE REBELS

Tross sin unge alder har de lokale heltene i The Rebels allerede gitt ut tre singler og en EP, nådd landsmønstringen i UKM to ganger, spilt sammen med Oslo Ess og kommet helt til den nasjonale finalen i GBOB (Global Battle of the Bands).

I 2014 ble de med på UKM, og gikk hele veien til UKM-festivalen med debutsingelen «Mental Chaos». Denne ble meget godt mottatt, og førte til en rekke spillejobber lokalt, små arrangement så vel som store. For å nevne noen rager Trollrock 2014 og 2015 høyt, der de varmet opp for henholdsvis Åge Aleksandersen og Dumdum Boys. I 2016 varmet de opp for Klovner i Kamp på Spydeberg Rock. Sommeren 2017 varmet de opp for Kvelertak på Trollrock, i tillegg til at de fikk spille «Hold Deg Våken» som ekstranummer under Oslo Ess sin konsert. Sommeren 2018 inntok de scenen i fjellheimen under Vinjerock, til meget gode tilbakemeldinger. I 2019 vant de to ungdomspriser for sin musikk og sitt lokale engasjement, samt deres bidrag til Barnekreftforeningen.

De tre gutta er ennå unge, men har skrevet over 200 egne låter de siste sju årene. I 2017 kom singlene «Paris» og «Punishment», som ble spilt inn i PhatCat Studios og er produsert av Alf Magne Hillestad. Bandets etterlengtede debutalbum kommer høsten 2020, og det kommer flere smakebiter derfra under konserten på Beitostølen Live. Gutta i bandet har spilt live på ulike kanter siden de var 7 år, og har sammen et unikt talent for låtsnekring. De spilte nylig for et fullstappet Hard Rock Café i Oslo. Fjellstø melodiøs rock som begeistrer de fleste.