Knut T. Storbukås, eller Sputnik, er et enestående fenomén i norsk musikkliv.
Lastebilsjåføren fra den lille bygda Bostrak i Telemark solgte på få år mer enn 1 million kassetter og satte publikumsrekorder en rekke steder der han opptrådte.
Sputnik ble kåret til «Årets artist i Norge» i 1990, og høsten 1993 kom han i Guinnes rekordbok da han gjennomførte 36 opptredener fra Mandal i syd til Tromsø i nord på 72 timer! Påsken 1990 var han i Sovjetunionen og innspilte den mest orginale musikkvideo som noen norsk artist har laget: Midt under Glasnost sto Sputnik på Den Røde Plass i Moskva og sang «Lukk opp din hjertedør», og videoen ble da også vist i sin helhet i selveste Dagsrevyen. Sputnik stjal showet under åpningen av TV 2 i Grieghallen høsten 1992 i duett med Kjell Bækkelund og han har også opptrådt i Sverige, Danmark, USA - og på Svalbard og  i Zansibar , Thailand og Spania - Men fremfor alt har han opptrådt på hundrevis av store og små steder rundt i hele Norge.

Sputnik fikk i begynnelsen hard medfart av kritikerne, men han var desto mer elsket av folket. I dag er Sputnik en levende legende - anerkjent av alle som selve symbolet på folkelighet i Norge.

Det er skrevet bok om Sputnik, Sputnik er flere ganger nevnt fra Stortingets talestol, Norges statsminister har gjestet Sputniks hjem, og utallige kronikker og offentlige debatter har omhandlet fenomenet Sputnik.

Hvert år kommer tusenvis av interesserte for å besøke Sputnik hjemme i Bostrak.
Slike en rekke artister har gjort  det i USA,  har Sputnik nå gitt alle  anledning til å se den enestående samlingen sølv, gull, diamant og platinaplater samt  mye annet fra Sputniks karriere i sitt eget Sputnik Museum.