OLE IVARS er navnet på bandet fra Hamar som har et langt og suksessrikt «eventyr» bak seg. De satsa på det norske språket, og de siste tjuefem åra for det meste, på sin egen hedmarksdialekt. I sin ungdom så de jo for seg å spille i Norge. Fra tenåringsgjengen, som starta bandet i 1964, og fram til i dag, har Ole Ivars opplevd mye mer enn det de selv kunne drømt om i et lite land som vårt. Selv om det har vært en del musikanter innom fra «tidenes morgen», og epokene har bydd på både sorg og glede om hverandre, så har Ole Ivars bestått og rulla rundt og entra tusenvis av scener i Norge, men har også opptrådt i flere andre land. Sverige, Spania, Latvia og Færøyene har hatt besøk av dette folkekjære bandet, som har blitt mye mer enn «et danseband». Ole Ivars har i tillegg spilt på hele seks cruise. Det ble fem år på rad med S/S Norway, de tre første i Kariba, de to siste i Europa. Det siste cruiset var på MSC Opera i Middelhavet i 2008.

De har fått en større og større fanskare i eget land, og svenskene har virkelig tatt dem inn i varmen.

Svenske TV 1 sendte sågar «Ole Ivars 50 år» i beste sendetid på Nyttårsaften i 2014. I Sverige mottok de også gullplate- trofé i 2007, for mer enn 20.000 solgte av albumet «Ole Ivars 40 Beste».

Ole Ivars har de gitt ut hele 37 studioalbum og mottatt gull og platina-trofeer for mer enn 20 av dem! Selv i «strømmingens tidsalder» klarer de seg godt og har mottatt både Gull og Platina for flere av de meste kjente sangene sine.

OLE IVARS har sanket inn hele 8 spellemannpriser, inkludert den gjeveste av alle, ÅRETS SPELLEMANN. Hele 12 ganger har de blitt nominert siden «Prisen» for danseband ble oppretta i 1996. De har også opptrådt i det TV-sendte Spellemann- showet flere ganger, senest i 2018.

OLE IVARS HAR VÆRT OG ER LOKOMOTIVET BLANT NORSKE DANSEBAND!

Selv dette bandet, som NRK i en TV-sending fra Røros i 2004, kåret til TIDENES NORSKE DANSEBAND, innser at «lokomotivet» nå med god samvittighet bør kunne rulle rolig fram mot perrongen på sin endestasjon. Den endelige solnedgangen ligger ikke så langt fram i tid, selv om det fremdeles kan bli adskillige mil å kjøre på avskjedsturneen. Ole Ivars vil starte sin siste turnè høsten -22, og tenker ett år framover. Det vil bli en runde med kjente og kjære ole ivars-låter på turneen som har fått navnet, «DEN SISTE DANSEN».

Våren 2022 reiste Ole Ivars på en kulturhusturne, som het, «Takk for alle fine år». Det finnes også muligheter for at det kan bli noen flere slike konserter det kommende året.

Bandets bassist, en av vokalistene og låtskriver, William Kristoffersen, mottok i 2009, Kongens fortjenstmedalje, for det betydelige antall låter han har skrevet. De folkekjære låtene som «Kongen av Campingplassen», «Nei, så tjukk du har blitt», «En får væra som en er», «Jag trodde änglarna fanns» og «Kalle med fela», er noen av låtene hans som Ole Ivars har hatt suksess med. Flere av de gamle hitene fra 60-tallet har de selvfølgelig også på repertoaret.

I sitt 58. år på veien består Ole Ivars av:

Ole Ødegård, som starta bandet og fremdeles med sin særegne stil og signatur trakterer sine tangentinstrumenter

Arne Willy Foss, som er den andre fra originalbesetningen. Han er en virtuos på både klarinett, fløyte og saksofoner. Han er også solist på flere titalls låter.

William Kristoffersen, som er bassist, en av vokalistene, primus motor og bandets låtskriver. Fra han starta i 1983 har nærmere tre hundre av hans sanger og låter blitt innspilt på tjuefem forskjellige studioalbum med bandet.

Morten Nyhus, som spiller trommer. Han har også vært produsent og tekniker på de fleste Ole Ivars-albumene, fra 1989.

Bjørn Elvestad, som er den andre multimusikanten i bandet. Han starta i 1996, og spiller gitarer, trekkspill, steel- gitar, fele, keyboards, samt at han er korist. Bjørn regnes som en av landets dyktigste og mest allsidige bandmusikanter, og brukes også ofte som studiomusiker.

Espen Hagen Olsen, som er hovedvokalist, er yngstemann og den ferskeste i veteranbandet, men han elsker å synge og gjør det på en glimrende måte. Ingen kan gjøre vokalistjobben i Ole Ivars bedre enn Espen.