MADRUGADA

Norges største rockeband headliner Beitostølen Live fredag 17.juni 2022.

Madrugada har allerede gitt ut tre fantastiske singler fra sitt kommende album, hvor musikkvideoene fra sitt "VESTERÅLEN PROJECT" har stort fokus. Vi gleder oss til en spektakulær visuell og musikalsk opplevelse på Beitostølen Stadion preget av elementer fra storslåtte "Vesterålen project" så vel som hits fra hele deres karriere.

Madrugadas gjenforeningsturné for to år siden ble en triumfferd gjennom fjorten europeiske land. Bandet møtte en fanskare som har vokst betydelig i årenes løp, og flere steder ble konsertene utsolgt så fort at større arenaer måtte bookes. Vokalist Sivert Høyem beskriver turnéen som befriende og forløsende. «Jeg har aldri noensinne følt meg så komfortabel på scenen. Jeg har heller aldri fått så stort kick av det å stå foran et publikum». Ordene får bifall fra hans musikalske medsammensvorne, bassist Frode Jacobsen og trommeslager Jon Lauvland Pettersen. Nå satser bandet for fullt videre, og ser fram til å møte sitt dedikerte publikum igjen på ny turné neste år.

Sentral for gjenforeningsturneen var bandets debutalbum «Industrial Silence». Det var tjueårsjubileet for albumet som var den direkte årsaken til at de kom sammen igjen, og albummaterialet utgjorde kjernen i repertoaret på konsertene. Albumet ble et formidabelt gjennombrudd for bandet da det kom ut sensommeren 1999, og regnes i dag som en klassiker. «Da albumet var ferdig, visste vi at vi hadde laget den beste plata vi hadde i oss på det tidspunktet», forteller Lauvland Pettersen. «Vi ville skape et tidløst, klassisk album, og når vi spilte låtene på ny tjue år senere, merket vi at de definitivt hadde tålt tidens tann.» Publikum på den nylig annonserte Europaturneen vil også få servert noen rykende ferske låter, siden bandet i disse dager jobber med ny musikk.

Madrugada har vært elsket og savnet, og det var et lidenskapelig og til dels ungt publikum som møtte bandet på europaturneen. Frode Jacobsen forteller at en viktig motivasjon for å komme sammen igjen, var å ta fatt i bandets historie og forsøke å finne felles grunn på nye premisser. Det gjorde de gjennom musikken, og bandmedlemmene opplevde at det gikk overraskende lett å finne tonen sammen. «Det beste er alt du ikke trenger å si.» Turneen gav dem også anledning til, kanskje for første gang, å verdsette det musikalske uttrykket de skapte i løpet av de intense årene tidlig i karrieren.

Turneen var preget av gjensynsglede hos både publikum og band, men et bandmedlem ruver ved sitt fravær. Gitarist Robert Burås gikk bort så altfor tidlig i 2007, kun trettien år gammel. «Robert er uerstattelig», sier de tre andre, «Og vi vil heller aldri forsøke å erstatte ham.» I stedet hentet de inn to av norsk rocks mest markante musikere, og venner av bandet. Cato «Salsa» Thomassen og Christer Knutsen spiller begge gitar og keyboards, og den utvidede besetningen gjør bandet i stand til å realisere det mektige lydbildet fra debutalbumet mer nøyaktig enn tidligere.

Fra første tone i øvingslokalet var det klart at den musikalske magien fortsatt var til stede. Ikke lenge etter at turneen var over, bestemte bandet seg for å satse videre.

Madrugada hadde alltid noe tidløst over seg. Bandet oppstod som en evigvarende samtale om musikk, som etter hvert ble flyttet inn på øvingslokalet, og derfra videre til scenen og platestudioet, der mørk, melankolsk magi ble skapt. Både kritikere og publikum ble grepet av nerven i det musikalske uttrykket. Hvert av medlemmene kom med sitt unike bidrag til det som var Madrugadas identitet. Høyems dypfølte baryton. Jacobsens grunnsolide bass. Lauvland Pettersens oppfinnsomme trommespill. For ikke å snakke om låtene. «De beste låtene våre var aldri etter boka. Vi måtte gjøre tingene på vår egen måte».

I 1998 skrev bandet kontrakt med Virgin. Året etter føk debutalbumet sensasjonelt rett inn på toppen av VG-lista. Derfra gikk det bare én vei. Madrugada var en kunstnerisk og kommersiell suksesshistorie. De vant fem Spellemannpriser og to Alarmpriser. Platene deres solgte til gull og platina. Fem studioalbum, ett livealbum og en rekke singler og EP-er gav bandet ut. Da Madrugada ble oppløst i 2008, etter å ha fullført sitt selvtitulerte sistealbum på pur viljestyrke, syntes historien å være over. Gjenforeningsturneen for to år siden ble et uventet, men gledelig nytt kapittel. Nå annonserer bandet flere konserter neste år, deriblandt som headliner på Beitostølen Live fredabg 17.juni 2022. Siste tone er ikke sunget.

ÅGE ALEKSANDERSEN & SAMBANDET

Få, om noen har satt dypere spor i musikkhistorien her til lands enn selve gudfaren i norsk rock, som hele nasjonen er på fornavn med.

Åge har siden slutten av 1960-årene vært en av de fremste representantene for norsk rockemusikk og bidratt sterkt til å få norske tekster akseptert i rockemusikken. Han har mottatt en rekke utmerkelser og priser, inkludert to hederspriser under Spellemann, i tillegg til å bli utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden for sin innsats for norsk musikk og kulturliv.

Da Åge Aleksandersen ga ut Levva Livet i 1984 ble albumet tidenes mest solgte i Norge med over 260 000 solgte eksemplarer, og ble liggende på VG-lista i hele 37 uker. I tillegg ble det skrevet et nytt kapittel i norsk rockhistorie da Åge & Sambandet spilte i Royal Albert Hall som første norske headliner noensinne – en konsert som solgte ut på fire minutter.

37 år etter at suksessalbumet «Levva Livet» inntok de norske hjem, er Åge Aleksandersen & Sambandet større enn noensinne. Åge gav akkurat ut albumet «Ingen Nåde» til strålende kritikker.

Fredag 17.juni byr han og Sambandet opp til tidenes gjenåpningsfest på Beitostølen Stadion.

TROND SVENDSEN & TUXEDO

Et av de mest kritikerroste og markante norske bandene innen Americana og rocka country, Trond Svensen & Tuxedo er klare med sin tredje plate.

«Don´t trust the moon» kommer på Grappa/Blue Mood på nyåret og fredag 17.juni 2022 spiller bandet på Beitostølen Live.

Fra før har Trond Svendsen & Tuxedo gitt ut de to kritikerroste albumene «Palomino Motel» i 2017 og «Smalltown Stories» i 2019.

To singler fra nye plata er allerede sluppet; «Stolen Cars» og «Sleepless».

-Bandet låter bedre enn noen gang. Vi gleder oss enormt til å spille for et stort publikum gjennom hele 2022, og til å slippe den beste plata vi har laget til nå, sier Trond Svendsen.

Trond Svendsen & Tuxedo er:

COCKTAIL SLIPPERS

Cocktail Slippers, et av Norges mest unike rockeband, slapp 17. september 2021 sitt femte studioalbum «Shout It Out Loud!»

Bandet har bestandig hatt rykte på seg for å være et forrykende liveband med sing-a-long stadion-rockelåter og ville, visuelle sceneantrekk, og er et av få band som slipper unna med å stjele så og si alle rockeklisjeer som finnes. Og etter over et år med unntakstilstander kan man med hånda på hjertet si at dette egner seg helt perfekt rett ut av høyttalerne og. Det vi alle trenger nå er litt gla’rock som får det til å kile i magen og krible i dansefoten.

Gjennom de siste to tiår har bandet vært radiolistet på flere kontinenter, gjestet en rekke TV-programmer og var bl.a. sterkt representert i den populære Netflix-serien Lilyhammer. I løpet av karrieren har de høstet erfaringer og røverhistorier fra scenen, backstage, turnébuss og fra utallige opptredener i inn- og utland. Etter å ha lyttet på albumet er det ingen tvil om at Cocktail Slippers har mange gode historier på hjertet.

På «Shout It Out Loud!» finner lytteren et bredt spekter av velskrevne og godt produserte låter, som det er umulig å ikke bli glad i hvis man har bare den minste sans for rock. Cocktail Slippers har fylt dette albumet med sterke tekster og en herlig, forfriskende blanding av garagerock og 70-talls glamrock med tydelige spark til andre tidsepoker. Det hele pakket inn av et fyrverkeri av en kvintett, som for øvrig selv har stått for produksjonen av albumet, med Steven Van Zandt og Mike Hartung som co-produsenter.

Cocktail Slippers har aldri vært spesielt opptatt av sjanger eller janteloven for den saks skyld. Drivkraften har alltid vært gleden ved å lage musikk og spille konserter. Og som kvinner i rockeband har de tidvis blitt møtt av en del kommentarer som det motsatte kjønn slipper unna. Cocktail Slippers har alltid laget låter de selv digger, uten noen bekymring for hva anmeldere eller rockepoliti måtte mene. Det er et ganske bredt spekter av både låter, musikksjangre og tematikker på Cocktail Slippers nye album, selv om fellestrekket for hele plata er melodiøse vokallinjer og catchy gitarriff.

Etter å ha fanget øret til Steven Van Zandt på 2000-tallet - interessant nok, flere år før skuespilleren, artisten og impresarioen skulle spille hovedrollen i Netflix-serien Lilyhammer, om en amerikansk gangster i Norge - dro Cocktail Slippers på hans invitasjon til New York og leverte et brennende sett på Underground Garage Festival med Iggy & The Stooges, The Strokes og Bo Diddley. Resten er historie.

Bandet har også kunnet glede seg over flere møter med storheter underveis i karrieren, som f.eks. et London Calling-sett på plakaten med Paul McCartney og Bruce Springsteen, samt tid brukt med legender som Jimmy Page, Joan Jett og Blondie.

Ett av Norges desidert beste liveband;

Vi vet fra før at Cocktail Slippers leverer 100% på scenen og at det er komplett umulig ikke å la seg dra med inn i bandets melodiøse rocke-univers, fra det første gitar-riff! Singlene fra plata har allerede blitt radiolistet på flere kontinenter og nå kommer endelig den etterlengtede plata.

Nå som bandet kommer med helt ny skive er det få livekonserter man bør glede seg mer til å oppleve enn akkurat Cocktail Slippers. Bandet som også er kjent for å stille i matchende outfits skuffer ikke på dette punktet heller: Nå skal verden erobres i splitter nye sceneantrekkene er inspirert av både super-heroes og 70-talls glam.

«Er Cocktail Slippers Norges beste rockeband om dagen? Det har vi hevdet opp til flere ganger i det siste» - Ballade

«Blir bare bedre og bedre» - Dagsavisen

«Hunndjevelsk Stjernestøv»
«Sammen er de dynamisk dynamitt, og en sjeldent underholdende opplevelse på scenen».
«Musikken til Cocktail Slippers er energisk og livsbejaende».
«Shout It Out Loud!» ligger i et rikt krysningsfelt mellom garasjerock, klassisk rock og mer poporienterte øyeblikk.»
«I disse dager fremstår de som en blanding av superhelter, meksikanske fribrytere og glamrock-stjerner. (Tidligere har de vært denimkledde rockere, sjømenn (!) og sixties-girlband, for å nevne noe). Sånn sett drysser de litt hardt tiltrengt stjernestøv over en ofte litt grå norsk musikkscene.» Klassekampen

«høy standard på hele det nye albumet Shout It Out Loud!»
«De rocker hardt på de fire første låtene, før de roer det hele ned med You And I, der Hope briljerer med sin myndige stemme.»
«Albumet avsluttes med ei gammel coverlåt, Hush, som er mest kjent i Deep Purples hitversjon fra 1968. Den pleier å være en perfekt avslutning på de fargerike, feststemnte konsertene til Cocktail Slippers, som skal spille mye live de neste månedene. På scenen er de nemlig dynamitt!» - Musikknyheter
«The true heart of rock & roll», er Cocktail Slippers blitt kalt. Etter 20 år fremstår de bedre enn noen gang.»
«Bandet har oppnådd mer enn de fleste. De har spilt på London Calling-festivalen med Bruce Springsteen, Paul Simon og Paul McCartney, og delt scene med folk som Elvis Costello og Nancy Sinatra. Og fått solid skryt i Rolling Stone Magazine” – Musikkmagasinet Klassekampen

«Congratulations on a great new album! We dig The Cocktail Slippers» - Joan Jett and Kenny Laguna, The Blackhearts

Hør albumet: Shout It Out Loud!