Ærlig, åpen, raus, sårbar, morsom og modig.

Maria Mena har en unik evne til å formidle et nyansert, men ufiltrert spekter av følelser, både på scenen og på plate. Fra hun slo igjennom med «My Lullaby» i 2002 har Mena vært på en unik reise som artist, låtskriver og menneske, og vi har fått ta del. Hun har skrevet vakkert og sårt, hun har skrevet impulsivt og i affekt, hun har skrevet i drømme og hun har skrevet i sinne.

Maria Mena har delt sitt aller vondeste og vanskeligste, sitt fineste og s
tørste, og hun har vist seg tvers igjennom uredd i sin kunst. Hun har skrevet tekster som har hjulpet henne selv, men også mange andre, ved å sette ord på det unevnelige, utenkelige og uutholdelige. Men også det fine, vare og rare. Mena når oss like gjerne med varme og humor som med skjørhet og smerte.

Som om ikke det var nok synger hun til og med julen inn. Listetoppende og 4x platina sertifiserte «Home For Christmas» har etablert seg som en moderne klassiker og ble i 2019 kåret til tiårets beste julelåt av NRK P3.

Hittil har Maria Mena sluppet 7 studio-album, alle topp 10 i Norge og på hitlister også iTyskland, Sveits og Nederland hvor de er sertifisert til gull eller platina. Hitsinglene haroppnådd tilsvarende plasseringer og sertifiseringer i Danmark, Finland, Nederland, Tyskland,Polen, Østerrike, Sveits, New Zealand, UK og USA i tillegg til Norge.

Mena har vært nominert til et utall priser, og i 2008 vant hun Spellemann for albumet"Cause and Effect", i 2011 mottok hun Edvard-prisen for pop-musikkfor "Viktoria" samt athun ble tildelt Norsk Kulturråds Ærespris i 2015.

Flittig turnering har etablert Maria Mena som en superb live-artist, som selger ut konserter ibåde Norge og Europa. I 2019 spilte hun for 12. gang for et utsolgt hus i legendariskeParadisio i Amsterdam.