Øystein Sunde med 15-manns orkester, avskjedskonsert med Ole Ivars og AC/DC-tribute med Dirty Deeds er de første godbitene som slippes til Beitostølen Live 11.-12. august 2023.

ØYSTEIN SUNDE MED 15-MANNS ORKESTER

«HURRA-meg-RUNDT i 75»

Øystein Sunde og Meget i Sløyd
Staffan William-Olssons Blåserekke  - Sharp9
Erfarne Kvinnfolk - kor
Tor Welo -piano

Øystein Sundes solokarriere begynte på Dolphins viseklubb i Oslo i 1966. "Det var en klubb full av entusiastiske nybegynnere i slutten av ten-årene. Du fikk sitte på en barkrakk og synge tre sanger, og så var det nestemann opp", sier Sunde om denne tiden. Etter fire år på krakken, kom den første plata, og det tok for alvor fyr i karrieren. Idag kan Sunde se tilbake på en mer enn 50 år lang historie full av plateutgivelser, showsuksesser, TV-produksjoner og samarbeid med de beste i norsk showbizz - Ingrid Bjørnov, Gitarkameratene, Halvdan Sivertsen, Finn Kalvik, Eldar Vågan, Dizzie Tunes & Grethe Kausland, Hege Schøyen og Vazelina Bilopphøggers - for å nevne noen. Sunde har selvfølgelig med seg sitt fast band, "Meget i Sløyd", men denne gangen blir det i tillegg "full pakke" med Staffan William Olssons blåserekke, "Sharp Nine", koring fra "Erfarne Kvinnfolk" og Tor Welo på piano. Velkommen til annerledes konsert med Øystein Sunde!

OLE IVARS –AVSKJEDSTURNÈ (DEN SISTE DANSEN)

OLE IVARS er navnet på bandet fra Hamar som har et langt og suksessrikt «eventyr» bak seg. De satsa på det norske språket, og de siste tjuefem åra for det meste, på sin egen hedmarksdialekt. I sin ungdom så de jo for seg å spille i Norge. Fra tenåringsgjengen, som starta bandet i 1964, og fram til i dag, har Ole Ivars opplevd mye mer enn det de selv kunne drømt om i et lite land som vårt. Selv om det har vært en del musikanter innom fra «tidenes morgen», og epokene har bydd på både sorg og glede om hverandre, så har Ole Ivars bestått og rulla rundt og entra tusenvis av scener i Norge, men har også opptrådt i flere andre land. Sverige, Spania, Latvia og Færøyene har hatt besøk av dette folkekjære bandet, som har blitt mye mer enn «et danseband». Ole Ivars har i tillegg spilt på hele seks cruise. Det ble fem år på rad med S/S Norway, de tre første i Kariba, de to siste i Europa. Det siste cruiset var på MSC Opera i Middelhavet i 2008.

De har fått en større og større fanskare i eget land, og svenskene har virkelig tatt dem inn i varmen.

Svenske TV 1 sendte sågar «Ole Ivars 50 år» i beste sendetid på Nyttårsaften i 2014. I Sverige mottok de også gullplate- trofé i 2007, for mer enn 20.000 solgte av albumet «Ole Ivars 40 Beste».

Ole Ivars har de gitt ut hele 37 studioalbum og mottatt gull og platina-trofeer for mer enn 20 av dem! Selv i «strømmingens tidsalder» klarer de seg godt og har mottatt både Gull og Platina for flere av de meste kjente sangene sine.

OLE IVARS har sanket inn hele 8 spellemannpriser, inkludert den gjeveste av alle, ÅRETS SPELLEMANN. Hele 12 ganger har de blitt nominert siden «Prisen» for danseband ble oppretta i 1996. De har også opptrådt i det TV-sendte Spellemann- showet flere ganger, senest i 2018.

OLE IVARS HAR VÆRT OG ER LOKOMOTIVET BLANT NORSKE DANSEBAND!

Selv dette bandet, som NRK i en TV-sending fra Røros i 2004, kåret til TIDENES NORSKE DANSEBAND, innser at «lokomotivet» nå med god samvittighet bør kunne rulle rolig fram mot perrongen på sin endestasjon. Den endelige solnedgangen ligger ikke så langt fram i tid, selv om det fremdeles kan bli adskillige mil å kjøre på avskjedsturneen. Ole Ivars vil starte sin siste turnè høsten -22, og tenker ett år framover. Det vil bli en runde med kjente og kjære ole ivars-låter på turneen som har fått navnet, «DEN SISTE DANSEN».

Våren 2022 reiste Ole Ivars på en kulturhusturne, som het, «Takk for alle fine år». Det finnes også muligheter for at det kan bli noen flere slike konserter det kommende året.

Bandets bassist, en av vokalistene og låtskriver, William Kristoffersen, mottok i 2009, Kongens fortjenstmedalje, for det betydelige antall låter han har skrevet. De folkekjære låtene som «Kongen av Campingplassen», «Nei, så tjukk du har blitt», «En får væra som en er», «Jag trodde änglarna fanns» og «Kalle med fela», er noen av låtene hans som Ole Ivars har hatt suksess med. Flere av de gamle hitene fra 60-tallet har de selvfølgelig også på repertoaret.

I sitt 58. år på veien består Ole Ivars av:

Ole Ødegård, som starta bandet og fremdeles med sin særegne stil og signatur trakterer sine tangentinstrumenter

Arne Willy Foss, som er den andre fra originalbesetningen. Han er en virtuos på både klarinett, fløyte og saksofoner. Han er også solist på flere titalls låter.

William Kristoffersen, som er bassist, en av vokalistene, primus motor og bandets låtskriver. Fra han starta i 1983 har nærmere tre hundre av hans sanger og låter blitt innspilt på tjuefem forskjellige studioalbum med bandet.

Morten Nyhus, som spiller trommer. Han har også vært produsent og tekniker på de fleste Ole Ivars-albumene, fra 1989.

Bjørn Elvestad, som er den andre multimusikanten i bandet. Han starta i 1996, og spiller gitarer, trekkspill, steel- gitar, fele, keyboards, samt at han er korist. Bjørn regnes som en av landets dyktigste og mest allsidige bandmusikanter, og brukes også ofte som studiomusiker.

Espen Hagen Olsen, som er hovedvokalist, er yngstemann og den ferskeste i veteranbandet, men han elsker å synge og gjør det på en glimrende måte. Ingen kan gjøre vokalistjobben i Ole Ivars bedre enn Espen.

DIRTY DEEDS - A TRIBUTE TO AC/DC

DIRTY DEEDS er et band fra Nedre Eiker i Buskerud, som spiller kun AC/DC og ingenting annet. DIRTY DEEDS gjør et forrykende AC/DC show og spiller låter fra hele perioden, fra første album hvor Bon Scott synger, til siste album «Rock or Bust" med Brian Johnson, som tok over mikrofonen etter at Bon Scott døde i 1980. DIRTY DEEDS har en fantastisk sologitartist i Tor Ivar ”Angus” Johansen, som både stripper, gjør ”duckwalk” og vrir seg på scenen med sin Gibson SG gitar og skoleuniform, som AC/DC`s Angus Young . DIRTY DEEDS har også sin Brian Johnson i Brede Solberg, som ”synger” og vralter rundt på scenen i sin sixpence og svarte klær med ”Angus” på skuldrene. Gretch gitar, Musicman bass, kanonsmell, tordenbrak og kirkeklokker i tillegg til andre elementer er også selvskrevent i et DIRTY DEEDS show. DIRTY DEEDS har fått strålende omtaler i pressen for sine konserter, og omtaler showet som noe av det beste i sin sjanger.

DIRTY DEEDS har spilt konserter over hele landet, og har befestet sin rolle som Norges beste AC/DC tribute band!! Noen av låtene DIRTY DEEDS spiller er: Highway to hell, Back in black, Thunderstruck, Hells bells, Let there be rock, , High Voltage, Hell ain`t a bad place to be, Who made who, Heatseeker, You shook me (all night long), Dirty deeds (done dirt cheap), Whole lotta` Rosie, TNT, For those about to rock…..osv,osv "25 years on the highway to hell..." DIRTY DEEDS ble startet i 1997 og i 25 år nå har altså bandet reist land og strand rundt og gitt folk det nærmeste man kommer en AC/DC konsert uten faktisk å være på konsert med originalen.

PREPARE TO BE THUNDERSTRUCK!! DIRTY DEEDS består av: Brede Solberg, vokal Tor Ivar «Angus» Johansen, gitar Magne Frydenlund, bass Snorre Simensen, trommer Bjørnar Bækken, gitar