Cocktail Slippers, et av Norges mest unike rockeband, slapp 17. september 2021 sitt femte studioalbum «Shout It Out Loud!»

Bandet har bestandig hatt rykte på seg for å være et forrykende liveband med sing-a-long stadion-rockelåter og ville, visuelle sceneantrekk, og er et av få band som slipper unna med å stjele så og si alle rockeklisjeer som finnes. Og etter over et år med unntakstilstander kan man med hånda på hjertet si at dette egner seg helt perfekt rett ut av høyttalerne og. Det vi alle trenger nå er litt gla’rock som får det til å kile i magen og krible i dansefoten.

Gjennom de siste to tiår har bandet vært radiolistet på flere kontinenter, gjestet en rekke TV-programmer og var bl.a. sterkt representert i den populære Netflix-serien Lilyhammer. I løpet av karrieren har de høstet erfaringer og røverhistorier fra scenen, backstage, turnébuss og fra utallige opptredener i inn- og utland. Etter å ha lyttet på albumet er det ingen tvil om at Cocktail Slippers har mange gode historier på hjertet.

På «Shout It Out Loud!» finner lytteren et bredt spekter av velskrevne og godt produserte låter, som det er umulig å ikke bli glad i hvis man har bare den minste sans for rock. Cocktail Slippers har fylt dette albumet med sterke tekster og en herlig, forfriskende blanding av garagerock og 70-talls glamrock med tydelige spark til andre tidsepoker. Det hele pakket inn av et fyrverkeri av en kvintett, som for øvrig selv har stått for produksjonen av albumet, med Steven Van Zandt og Mike Hartung som co-produsenter.

Cocktail Slippers har aldri vært spesielt opptatt av sjanger eller janteloven for den saks skyld. Drivkraften har alltid vært gleden ved å lage musikk og spille konserter. Og som kvinner i rockeband har de tidvis blitt møtt av en del kommentarer som det motsatte kjønn slipper unna. Cocktail Slippers har alltid laget låter de selv digger, uten noen bekymring for hva anmeldere eller rockepoliti måtte mene. Det er et ganske bredt spekter av både låter, musikksjangre og tematikker på Cocktail Slippers nye album, selv om fellestrekket for hele plata er melodiøse vokallinjer og catchy gitarriff.

Etter å ha fanget øret til Steven Van Zandt på 2000-tallet - interessant nok, flere år før skuespilleren, artisten og impresarioen skulle spille hovedrollen i Netflix-serien Lilyhammer, om en amerikansk gangster i Norge - dro Cocktail Slippers på hans invitasjon til New York og leverte et brennende sett på Underground Garage Festival med Iggy & The Stooges, The Strokes og Bo Diddley. Resten er historie.

Bandet har også kunnet glede seg over flere møter med storheter underveis i karrieren, som f.eks. et London Calling-sett på plakaten med Paul McCartney og Bruce Springsteen, samt tid brukt med legender som Jimmy Page, Joan Jett og Blondie.

Ett av Norges desidert beste liveband;

Vi vet fra før at Cocktail Slippers leverer 100% på scenen og at det er komplett umulig ikke å la seg dra med inn i bandets melodiøse rocke-univers, fra det første gitar-riff! Singlene fra plata har allerede blitt radiolistet på flere kontinenter og nå kommer endelig den etterlengtede plata.

Nå som bandet kommer med helt ny skive er det få livekonserter man bør glede seg mer til å oppleve enn akkurat Cocktail Slippers. Bandet som også er kjent for å stille i matchende outfits skuffer ikke på dette punktet heller: Nå skal verden erobres i splitter nye sceneantrekkene er inspirert av både super-heroes og 70-talls glam.

«Er Cocktail Slippers Norges beste rockeband om dagen? Det har vi hevdet opp til flere ganger i det siste» - Ballade

«Blir bare bedre og bedre» - Dagsavisen

«Hunndjevelsk Stjernestøv»
«Sammen er de dynamisk dynamitt, og en sjeldent underholdende opplevelse på scenen».
«Musikken til Cocktail Slippers er energisk og livsbejaende».
«Shout It Out Loud!» ligger i et rikt krysningsfelt mellom garasjerock, klassisk rock og mer poporienterte øyeblikk.»
«I disse dager fremstår de som en blanding av superhelter, meksikanske fribrytere og glamrock-stjerner. (Tidligere har de vært denimkledde rockere, sjømenn (!) og sixties-girlband, for å nevne noe). Sånn sett drysser de litt hardt tiltrengt stjernestøv over en ofte litt grå norsk musikkscene.» Klassekampen

«høy standard på hele det nye albumet Shout It Out Loud!»
«De rocker hardt på de fire første låtene, før de roer det hele ned med You And I, der Hope briljerer med sin myndige stemme.»
«Albumet avsluttes med ei gammel coverlåt, Hush, som er mest kjent i Deep Purples hitversjon fra 1968. Den pleier å være en perfekt avslutning på de fargerike, feststemnte konsertene til Cocktail Slippers, som skal spille mye live de neste månedene. På scenen er de nemlig dynamitt!» - Musikknyheter
«The true heart of rock & roll», er Cocktail Slippers blitt kalt. Etter 20 år fremstår de bedre enn noen gang.»
«Bandet har oppnådd mer enn de fleste. De har spilt på London Calling-festivalen med Bruce Springsteen, Paul Simon og Paul McCartney, og delt scene med folk som Elvis Costello og Nancy Sinatra. Og fått solid skryt i Rolling Stone Magazine” – Musikkmagasinet Klassekampen

«Congratulations on a great new album! We dig The Cocktail Slippers» - Joan Jett and Kenny Laguna, The Blackhearts

Hør albumet: Shout It Out Loud!