Få, om noen har satt dypere spor i musikkhistorien her til lands enn selve gudfaren i norsk rock, som hele nasjonen er på fornavn med.

Åge har siden slutten av 1960-årene vært en av de fremste representantene for norsk rockemusikk og bidratt sterkt til å få norske tekster akseptert i rockemusikken. Han har mottatt en rekke utmerkelser og priser, inkludert to hederspriser under Spellemann, i tillegg til å bli utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden for sin innsats for norsk musikk og kulturliv.

Da Åge Aleksandersen ga ut Levva Livet i 1984 ble albumet tidenes mest solgte i Norge med over 260 000 solgte eksemplarer, og ble liggende på VG-lista i hele 37 uker. I tillegg ble det skrevet et nytt kapittel i norsk rockhistorie da Åge & Sambandet spilte i Royal Albert Hall som første norske headliner noensinne – en konsert som solgte ut på fire minutter.

35 år etter at suksessalbumet «Levva Livet» inntok de norske hjem, er Åge Aleksandersen & Sambandet større enn noen sinne, og de avslutter sin turne 2019 i Oslo Spektrum . I 2020 legger Åge & Sambandet igjen ut på veien, og Beitostølen Live blir første stopp i Sør-Norge på festivalturnéen.