Øystre Slidre Kommune har bevilget hele to millioner kroner til Beitostølen Live etter søknad om tilskudd til festivalen 11-12 august 2023.

- Dette er helt fantastisk og uforventet, sier festivalsjef Atle Dalen. Etter flere år med konstant avslag på offentlige midler åpner dette nye dører.

- Når kommunen nå endelig innser verdien av vår festival og skjønner hvor mye dette genererer på alle fronter både til kommune og næringsliv, så kan ikke vi annet enn å juble. Uten kommunens støtte hadde vi heller ikke kunnet søke støtte fra verken region , fylke eller kulturrådet. Så at de nå går inn med en sådan sum er helt uvurderlig, sier Dalen.

- Vi beklager at vi ikke har sett verdien av det Beitostølen Live har gjort før sier ordfører Odd Erik Holden. -Det var etter bookingen av Samantha Fox at vi fikk en wakeup-call. Sting var litt bob-bob men vi vil jo selvfølgelig ha det største og beste på Beitostølen.

Rådman Jostein Aanestad følger opp med at kommunen vil satse enda større. - Det at vi nå går inn med disse midlene er ikke kun pga Samantha Fox, men primært for å finansiere Dolly Parton til festivalen 2024. Vi skal alltid satse størst, sier rådmannen.

Øystre Slidre Kommune oppfordrer forøvrig alle til å nominere og stemme frem Beitostølen Live til kulturprisen 2023, avslutter Aanestad.